Cauta
Cautare

Care sunt afectiunile uro-ginecologice de care sufera cele mai multe femei?

Care sunt afectiunile uro-ginecologice de care sufera cele mai multe femei?

Bandeleta urinara, sau bandeleta transobturatorie (TOT) reprezinta cea mai eficienta si moderna modalitate terapeutica in cazul incontinentei urinare de efort (IUE), afectiune care afecteaza un numar impresionant de femei in intreaga lume.

Un procent de 30-50% din populatia feminina, din lume, sufera de incontinenta urinara.

In cadrul primului Spital de fertilitate si Medicina Materno-Fetala din Romania, Wellborn, doctorii Alexandru Bogdan (Medic primar obstetrica–ginecologie, competenta in Ultrasonografie obstetricala si ginecologica, competenta in chirurgia laparoscopica ginecologica) si Gabriel Mitroi (Medic primar obstetrica – ginecologie, competenta in laparoscopie, colposcopie, ecografie obstetrica – ginecologie, histeroscopie, colposcopie, Chirurgie laparoscopica si chirurgie oncologica) efectueaza cu succes interventii de tip TOT. 

Care sunt simptoamele? Cum recunoastem incontinenta urinara de efort?

Simptomul principal al acestei afectiuni il reprezinta pierderea involuntara de urina, frecvent la femeile care au nascut, asociata cu efortul fizic, strănutul, tusea, reprezentand in unele cazuri o adevarata infirmitate a vietii sociale. Bandeleta transobturatorie (TOT) este un procedeu minim invaziv,  tehnica operatorie constand in introducerea bandelei suburetral printr-o incizie minima de 2 cm la nivelul peretelui vaginal anterior, traversarea foselor obturatorii si externalizarea ei la tegument prin 2 incizii minime. Rolul ei este de a sustine uretra si  astfel de a corecta pierderea involuntara de urina.

De ce este recomandata procedura bandeleta transobturatorie (TOT)?

Avantajele procedurii TOT sunt multiple,menionand cea mai buna rata de vindecare (80-90%), cu cele mai putine complicatii intraoperatorii, cu rata de recidiva cea mai redusa, durere minima postoperatorie, recuperare rapida, si spitalizare minima (24 ore). TOT inlocuieste cu succes la ora actuala procedeele clasice de colpoperineorafie, fiind cea mai utilizata metoda de tratament pentru Incontinenta urinara la nivel european. In cadrul spitalului privat Wellborn, echipa ultraspecializata de medici efectueaza cu succes montarea bandelei transobturatorie, sub rahianestezie, pacientele avand si avantajul costului redus, bandeleta urinara  transobturatorie fiind decontata  de Casa Nationala de Asigurari de Sanatate (CNAS).

De ce aleg pacientele Spitalul Wellborn în vederea efectuarii acestei interventii?

Activitatea medicala semnificativa din ultimii 15 ani reprezinta cea mai importanta validare a expertizei medicale pe care o detine echipa complexa de medici din cadrul Wellborn, pregatita in identificarea si tratarea si monitorizarea ulterioara a afectiunilor pacientilor sai.  De asemenea, primul  Spital de Fertilizare si Medicina Materno-Fetala din Romania, Wellborn, dispune de un bloc operator modern, complet echipat si dotat, ce permite tratarea afectiunilor ginecologice sau obstetricale.

Pariul Wellborn: – Sanatatea, o stare continua

Wellborn este primul spital din Romania dedicat in exclusivitate fertilitatii si medicinei materno-fetale si singurul One Stop Clinic de profil din tara. Pe langa cele mai avansate tehnologii medicale existente pe piata si expertiza echipei medicale de elita, pacientii nostri beneficiaza de un tratament personalizat si o atmosfera calda pe toata durata tratamentului.

Pentru informatii suplimentare sau programari : 031 9105 / 0723 667 464, office@wellborn.ro, beta.wellborn.ro.

Publicat in ARTICOLE MEDICALE by Wellborn
X