Cauta
Cautare

Spitalul Wellborn inca un pas important in diagnosticul problemelor genetice prenatale

Spitalul Wellborn inca un pas important in diagnosticul problemelor genetice prenatale

Bucuresti, august 2015Wellborn, singurul Spital dedicat exclusiv fertilitatii si medicinei materno-fetale anunta introducerea in circuitul intern a celui mai important instrument din industria medicala, laserul PGD. Recunoscut si utilizat la nivel international, laserul PGD – Preimplantation Genetic Diagnosis- poate diagnostica probleme genetice prenatale, fiind considerat un element important din procedeul de Fertilizare in Vitro.

Din punct de vedere medical, prin PGD se analizeaza genetic una sau mai multe celule ale unui embrion obtinut in prealabil prin Fertilizare in Vitro. Scopul PGD este acela de a selecta embrioni normali genetic, care pot fi ulterior transferati in uter si pastrati prin crioprezervare, crescand rata de succes a aducerii pe lume a unuia sau mai multi copii sanatosi.

In Romania, tot mai multi copii se nasc cu anomalii

De asemenea, laserul PGD este indicat in cazul purtatorilor de anomalii cromozomiale, care au risc crescut pentru esec de implantare si pot creste numarul avorturilor recurente. In cadrul Spitalului de Fertilitate si Medicina Materno-Fetala Wellborn, echipa de medici ultraspecializati (Alina Bolintineanu, Deliana Predoi, Viorica Chirita, Oana Moise, Carmen Ianiotescu, Silviu Predoi si embriologii Andreea Mustata si Lacramioara Sandu) foloseste aparatura performanta, la standarde internationale, pentru a asigura o rata de succes competitiva cazuisticii bogate din domeniul Reproducerii Umane Asistate. De aceea, achizitionarea unui astfel de instrument medical, laserul PGD a reprezentat o continuare evidenta a investitiilor in tehnologii unice in Romania in vederea cresterii ratei de succes a activitatii medicale.

Practic, in mare masura, anomaliile cromozomiale sunt responsabile de esecul implantarii embrionilor in contextul apelarii la procedurile de Fertilizare in Vitro si de 50% dintre avorturile spontane din primul trimestru de sarcina.

“Tehnologia inovatoare are menirea de a rafina activitatea din departamentele noastre ultraspecializate de Reproducere Umana Asistata, pozitionandu-ne pe harta internationala a spitalelor care ofera astfel de servicii dedicate, in acelasi mod profesionist, asa cum i-am obisnuit deja de atatia ani pe pacientii Wellborn. Am adus laserul PGD in Spitalul Wellborn din Bucuresti ca un pas firesc in dezvoltarea constanta a activitatii noastre, pastrand normele de performanta medicala avansata orientata exclusiv catre pacienti, cu atat mai mult cu cat suntem singurul spital de fertilitate din Romania si centrul cu cele mai multe proceduri de Reproducere Umana Asistata (RUA) efectuate lunar in tara noastra.”, dr. Silviu Predoi, CEO Reteaua Medicala Wellborn.

Asadar, avantajele metodei de diagnostic cu laserul PGD sunt date de analiza unui numar mai mare de celule si de o mai buna precizie a diagnosticului.

Conform unui studiu (Human Reproduction, Vol.0, No.0 pp. 1 –8, 2015) publicat de ESHRE – European Society of Human Reproduction and Embryology -, Romania detine o pozitie superioara in topul tarilor care ofera cu succes servicii de reproducere umana asistata, depasind numeric Ungaria, Serbia, Danemarca, Norvegia, Suedia, Belgia si multe altele.

Anul acesta, Spitalul Wellborn a fost selectat de Ministerul Sanatatii in topul celor 10 spitale din Romania care beneficiaza de finantare pentru procedurile de FIV si embriotransfer. Nominalizarea Wellborn pe primul loc in topul celor 10 centre medicale incluse in Programul National de fertilizare si embriotransfer este, cu siguranta, o reconfirmare a expertizei medicilor Wellborn, precum si a importantei dotarii la standarde europene si a reusitelor dobandite in departamentul de Reproducere Umana Asistata.

Despre Spitalul Wellborn

Spitalul Wellborn este singurul spital de fertilitate din Romania si centrul cu cele mai multe proceduri de Reproducere Umana Asistata (RUA) efectuate lunar in Romania. Pentru a asigura toate aceste performante, Wellborn asigura un numar impresionant de medici, fiind centrul medical cu cei mai multi medici angajati full-time pe acest segment de specializare medical.

Pentru investigatii amanuntite, consultatii sau pentru scheme de tratament personalizate, pacientii nostri ne pot gasi in Bucuresti, sector 1, pe strada Brodina, numarul 3 sau ne pot contacta prin e-mail pe adresa office@wellborn.ro sau la unul dintre numerele de telefon: 031.9105 / 0314.251.115 / 031 405 22 95 / 0785.212.628.

X