Cauta
Cautare

Chirurgia Laparoscopica – solutia chirurgicala si in cazurile tumorale dificile

Chirurgia Laparoscopica – solutia chirurgicala si in cazurile tumorale dificile

O echipa operatorie alcatuita din medicii Wellborn (dr. Valentina Vargolici – medic specialist obstetrica-ginecologie, dr. Cristina Badea  – medic primar anestezie terapie intensiva, dr. Gabriel Mitroi – medic primar obstetrica-ginecologie) a efectuat cu succes unul dintre cele mai dificile cazuri tumorale prin chirurgia laparoscopica.

Cazuistica

Pacienta in varsta de 43 de ani s-a prezentat in Spitalul Wellborn din Bucuresti avand o formatiune tumorala anexiala dreapta – chist ovarian multiloculat, prezentand dureri pelvine rebele la tratamentul medicamentos.

Din punctul de vedere al antecedentelor medicale, pacienta a suferit 2 interventii chirurgicale in urma cu 14 ani, fiind diagnosticata cu peritonita generalizata generata de perforatia unui ulcer duodenal bulbar. Ulterior, pacienta a suferit o noua interventie chirurgicala pentru aparitia unei eventratii postoperatorii.

La inceputul acestui an, echipa de medici specialisti din cadrul Spitalului Wellborn a intervenit chirurgical, laparoscopic, reusind extirparea tumorii ovariene drepte. Operatia a implicat un grad reprezentativ de dificultate, din cauza procesului aderential extins, ca rezultat al instalarii peritonitei generalizate, precum si din cauza celor 3 interventii chirurgicale anterioare.

Particularitati

Particularitatea si dificultatea cazului au constat in faptul ca organele intraabdominale, intraperitoneale (marele epiploon, ansele intestinale subtiri, colonul transvers, colonul ascendent) erau aderente la peretele abdominal anterior, iar organele genital interne erau cuprinse intr-un bloc aderential pelvin, ceea ce a facut foarte dificil atat abordul LAPAROSCOPIC, cat si efectuarea ablatiei formatunii tumorale ovariene.

Pacienta a fost externata in ziua 2 postoperator, cu reluarea tranzitului intestinal, a mictiunilor fiziologice si cu dureri postoperatorii minime.

Echipa Wellborn considera ca acest caz este un real succes al tehnicii minim invazive (chirurgia laparoscopica).

Pentru informatii suplimentare sau pentru programari, echipa Wellborn raspunde la numarul de telefon 031/9105 sau la adresa office@wellborn.ro

Publicat in ARTICOLE MEDICALE by Wellborn