Cauta
Cautare

Sanatatea nu este doar a ta, ci si a celor dragi tie!

Sanatatea nu este doar a ta, ci si a celor dragi tie!

O campanie dedicata sanatatii femeilor din Romania

Bucuresti, martie 2016 – In luna martie, singurul Spital dedicat exclusiv tratarii problemelor de infertilitate si asigurarii sanatatii femeii si a cuplurilor, lanseaza un apel la sanatate, prin oferirea unui pachet personalizat ce cuprinde: Consultatie ginecologie, Citologie Babes-Papanicolau in mediul lichid, Examen bacteriologic (cultura col), Examen bacteriologic (secretie vaginala), Ecografie endovaginala, Interpretare analize. Toate acestea, sub atenta monitorizare a echipei de medici ultraspecializati.

”Constientizarea este o componenta importanta a rolului nostru in raport cu pacientii sau cu medicii de familie, incercand, de fiecare data, sa explicam fenomene reale, statistici si riscuri. Cele mai multe dintre acestea, pot fi rezolvate prin intermediul preventiei. De aceea, recomandarea noastra este ca orice modificare observata de catre pacient, precum dureri mamare sau aparitia unor noduli la nivelul sanilor, menstruatie neregulata, durerile pelvine sau analize cu rezultate ce nu se incadreaza in limitele normale sa fie expuse medicului.”

238.719 femei sunt diagnosticate anual, in lume, cu forme maligne ale celei mai raspandite afectiuni

Sunt mii de cazuri diagnosticate anual si in Romania, dar, cu toate acestea, rata de supravietuire la 5 ani este de 45% pentru cancerul ovarian, in timp ce rata supravietuirii la cancerul de san este de 89% (conform ovariancancerday.org).

In Romania, sunt diagnosticate 1850 de cazuri noi anual in ceea ce priveste cancerul ovarian. De aceea, recomandam 45 de minute petrecute in vederea efectuarii investigatiilor complete, o data pe an.

Ce teste ar trebui sa faca femeile intre 30 si 45 de ani ?

  1. Anual, ar trebui facut un consult ginecologic (insotit sau nu de o ecografie pelvina, cel mai bine transvaginala) si examenul senologic. In cadrul acestui consult sau anterior, se recomanda recoltarea examenului de secretie vaginala, culturii din col (cu antibiograma daca este pozitiv) si  examenului Babes-Papanicolaou.
  2. De la varsta de 30 de ani se recomanda tipajul viral pentru HPV (virus implicat in aparitia cancerului de col uterin). Daca tipajul este negativ si examenul Babes-Papanicolaou este normal (doi ani la rind) se pot repeta ambele la un interval de 5 ani (cu conditia respectarii punctului 1.).
  3. In cazul in care intre controale apar simptome ale unor afectiuni pelvine (sau evenimente normale cum ar fi sarcina), programul de controale se va modifica in mod corespunzator cazului respectiv. Pacientelor care au factori de risc pentru anumite afectiuni ginecologice  li se va indica un alt plan de supraveghere, tot periodic, dar cu alta periodicitate decit cea standard sau se vor indica si alte investigatii suplimentare.

Spitalul Wellborn raspunde cu succes, prin scheme de tratament personalizate, afectiunilor derivate din departamentul de Reproducere Umana Asistata, asadar pacientii care au probleme se pot adresa cu incredere echipei medicale sau de coordonatori specializati.

Spitalul Wellborn este centrul FIV cu cele mai mute proceduri lunare de acest tip la nivel national, in acest moment oferind gama completa de metode specializate. Asadar, nu exista un serviciu medical care sa fie oferit intr-o alta clinica de profil si la care Spitalul Wellborn sa nu poata raspunde pozitiv.

Pentru investigatii amanuntite, consultatii sau pentru scheme de tratament personalizate, pacientii nostri ne pot gasi in Bucuresti, pe strada Brodina, numarul 3 sau ne pot contacta la unul dintre numerele de telefon: 031.9105 / 0314.251.115 / 031 405 22 95 / 0785.212.628.

Publicat in News by Wellborn